Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan, Kripto Paraların Ekonomiyi Olumsuz Etkilemesinden Endişeleniyor

Hindistan Hükümeti, kripto paraların ülkedeki finansal istikrarı olumsuz yönde etkilemesinden endişeleniyor.

Hindistan’da kripto paraları araştırmakla yükümlü komite, bu dijital varlıkların Hindistan ekonomisini ne yönde etkileyeceğini araştırmaya devam ediyor.

Subhash Chandra Gang tarafından yönetilen ve Kasım 2017’de kurulan bu komite şu ana dek kripto paralarla ilgili çeşitli çalışmalar yaptı ve raporlar hazırladı.

Quartz tarafından yapılan habere göre bu komite, son zamanlarda kripto paraların finansal istikrarı ne yönde etkileyeceklerini araştırmaya başladı. Yakın zamanda komiteyle ve ülkedeki bazı bakanlarla irtibata geçen bir vatandaş, Quartz’a şu demeci verdi:

“Komisyon, kripto paraların yasallaştırılması halinde Hint Rupisi’nin olumsuz yönde etkilenmesinden endişeleniyor. Kripto paraların Hindistan ekonomisini ne yönde etkileyecekleri hala belli değil.”

Bu endişelerin yalnızca Hindistan Hükümetine özgü olmadığını söyleyebiliriz. “Merkez bankaların merkez bankası” olarak adlandırılan Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), geçtiğimiz aylarda kripto paralarla ilgili bir rapor yayınlamıştı.

BIS bu raporda kripto paraların çeşitli hükümetler tarafından kullanılabileceğini ancak bu paraların zamanla yerel ekonomileri olumsuz yönde etkileyebileceğini belirtiyor. BIS tarafından yayınlanan bu rapora göre kripto paralar, küresel finans sisteminin dengesini ve istikrarını bozabilirler.

Hindistan Hükümeti kripto paraları düzenlemek için henüz pek somut bir adım atmış değil. Hindistan Merkez Bankası birkaç ay önce yerel bankaların kripto para şirketleriyle işbirliği yapmasını yasakladı ve bu karar, ülkedeki kripto para sektörünün ağır bir darbe almasına yol açtı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment