Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan, Kripto Reklamları İçin Ağır Şartlar Getiriyor

Hindistan Reklam Standartları Konseyi (ASCI), kripto para birimleri de dahil olmak üzere bütün dijital varlıkların reklamını düzenlemek adına 12 yönergeden oluşan bir dizi şartlar yayınladı.

ASCI baş reklam regülatörü 23 Şubat tarihinde yaptığı açıklamada, kripto ekosisteminde yer alan kişilerle ve hükümetle yapılan toplantıların ardından kılavuzu geliştirdiğini söyledi.

Yeni kripto reklam kurallarının, kriptodan alınacak olan %30 vergi yasasının yürürlüğe gireceği 1 Nisan’dan itibaren gereçli olacağı bildirildi.

 

Kurallara göre 22 Nisan 2022 tarihinden itibaren tüm kripto reklamlarında, kripto paraların ve NFT’lerin düzenlemeye tabi olmadığı için “aşırı risk içerdiği” belirtilecek. Ayrıca kripto paralara; para birimi ve menkul kıymet gibi terimler kullanılması yasaklanacak.

Kripto para reklamları içerisinde hiçbir şekilde para kazanmanın bir yolu olarak gösterilmeyecekken, kar edilebileceğini söylerken bile bütün bilgilerin açık, doğru, yeterli ve güncel olması gerekecek.

Blockchain analitik firması Crebaco’nun CEO’su Siddharth Sogani yaptığı açıklamalarda,

Bu alınan kararlar harika. Hızlı zengin olma yolu olarak gösterilen reklamlar yerine daha doğru ve gerçekçi bilgiler veren reklamların olacak olması daha iyi bir bakış açısı sunulacak.

dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!