Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Parlamentosundan Yetkililer Kripto Sektöründen Temsilcilerle Buluşacak

Hindistan Parlamentosunun alt kanadı Halk Meclisi, 15 Kasım günü kripto para sektörü hakkında bilgi alabilmek adına özel sektörden bazı temsilciler ile bir araya gelecek.

Halk Meclisine bağlı finans komitesi, pazartesi günkü oturumda sektörün uzman isimleri ile bir araya gelip kripto para ekosisteminin sunduğu “fırsatları ve zorlukları” değerlendirecek.

Economic Times’ın haberine göre oturuma davet edilen kuruluşlar arasında ülkenin önde gelen kripto para borsalarına ek olarak Blockchain ve Kripto Varlık Konseyi yer alıyor.

Aktarılanlara göre finans komitesi, davetli kuruluşlarla önceden iletişime geçerek bunlara birer soru listesi gönderdi ve kripto para endüstrisinin, Hindistan’a ne şekilde katkıda bulunabileceğiyle ilgili görüşlerini sordu.

Listede yer alan soruların bir kısmının kripto paraların yerel para biriminin istikrarını nasıl etkileyeceği ve kripto para sektörünün işlem hacmi ile ilgili olduğu bildiriliyor.

Bundan birkaç ay öncesine kadar kripto para kullanımını yasaklamayı düşünen Hindistan hükümeti, eskisine kıyasla daha ılımlı bir tavır sergilemeye başladı. İsmi verilmeyen bir devlet yetkilisi, geçen hafta yaptığı açıklamada hükümetin kripto para konusunda “orta yolu” bulmaya çalıştığını belirtti.

Hindistan’da hazırlık aşamasında olan kripto para tasarısının, Parlamentonun kış dönemi oturumlarında gündeme gelmesi bekleniyor.

Ülkenin henüz regüle edilmemiş olan kripto para endüstrisi; biri CoinDCX, öbürü CoinSwitch Kuber olmak üzere şimdiye dek iki unicorn çıkardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!