Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Polisi Halkı Kripto Para Birimlerine Yatırım Yapma Konusunda Uyardı!

2 Ocak tarihinde Business Standard tarafından yayınlanan bir habere göre,  Hindistan’ın Jammu ve Keşmir bölgesinden sorumlu polis kuvvetleri, bölge halkını kripto para birimlerine yatırım yapmaya ve kripto para birimleri ile ilgili bir kaç riske karşı uyardı.

Polis özellikle Bitcoin ve buna benzer diğer kripto para birimlerine yapılan yatırımların ”yüksek risk” taşıdığını ve hükümet tarafından herhangi bir korumaya sahip olunmadığını vurguladı. Business Standard’a konuşan bölge müfettişi konu hakkında şunları ifade etti:

”Halk, Bitcoin gibi kripto para birimlerine veya sanal para birimlerine yatırım yapmaması konusunda bilgilendirildi çünkü bunlarla ilgili gerçek ve artan bir risk mevcut.”

Müfettiş bunun yanı sıra kripto para piyasasının ”ani ve sert bir çöküş yaşayıp, özellikle zor yollardan kazanılmış parasını kaybetmeye dayanamayacak bireysel yatırımcılar için çok tehlikeli olabileceğini” aktardı. Hindistan 2018 yılı başlarında kripto para birimleri konusunda aktif bir piyasa iken, daha sonra merkez bankası tarafından bankalara dayatılan genelge yüzünden bu aktifliği kaybetti ancak yine de bazı yöntemlerle ülkede kripto para ticareti yapılabilmekte.

Ülke şu sıralar kripto para birimleri ile ilgili yeni gelişmeler yaşıyor ve bazı haberlerde Hindistanlı yetkililerin çok katı şartlar altında kripto para birimlerini yasal hale getirebileceği vurgulanmakta.

Bunun yanı sıra Hindistan Merkez Bankası dün yaptığı açıklamada ulusal kripto para birimi ”kripto rupi” projesini ertelediğini duyurmuştu ki bu bir çok kişi tarafından beklenmekteydi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment