Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’da Taşralı Yatırımcı Bu Yıl Kripto Para ve Broker Platformlarına Yöneldi

The Economic Times’ın haberine göre Hindistan’ın taşra kesimlerinde yaşayan genç yatırımcılar, geçtiğimiz yıldan bu yana online kripto para ve broker platformlarında daha çok ilgi göstermeye başladı.

  • BSE verilerine dayandırılan habere göre kripto para işlemi yapılabilen ve varlık yönetim hizmeti alınabilen platformlardaki toplam kayıtlı kullanıcı sayısı, bir önceki yıla kıyasla %45 oranında arttı ve 70 milyonun üstüne çıktı.

  • Aynı zaman aralığındaki bölgeler özelinde; Uttar Pradesh’te %60, Odisha’da %70, Assam’da %191, Bihar’da %85 ve Madhya Pradesh’te %80 oranında artış görüldüğü açıklandı.

  • Yerli kripto para borsası CoinSwitch Kuber’ın taşrada ikamet eden kullanıcılarının sayısı hazirandan temmuza geçerken bir önceki aya kıyasla %135 oranında arttı.

  • Bu ayın başında aldığı 90 milyon dolar değerindeki yatırım ile 1 milyar doların üstünde değerlemeye ulaşan ve 1.33 milyar nüfuslu Hindistan’ın ilk kripto para unicorn’u olan CoinDCX’in, metropollere kıyasla daha az nüfusu bulunan şehirlerdeki toplam kullanıcı sayısının bon altı ay içinde 48,7 kat büyüdüğü bildirildi.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!