Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’daki Bebeğin Doğum Belgesi Blockchain ile Kaydedildi

Hindistan‘daki Batı Bengal Eyaleti’nin başkenti olan Kolkata’da Blockchain teknolojisi kullanılarak yeni bir ilke imza atıldı. Eyaletteki bir bebeğin doğum belgesi Blockchain üzerine kaydedildi.

Blockchain ile Doğum Belgesi

Hindistan’ın Batı Bengal Eyaleti’nde bir ilk yaşandı. Henüz yeni doğan bir bebeğin doğum belgesi Blockchain üzerine kaydedildi ve böylece yepyeni bir gelişmeye imza atılmış oldu.

Henüz bir aylık dahi olmayan Divit Biyani adlı bebek, Blockchain teknolojisiyle doğum belgesi alarak önemli bir gelişmenin parçası haline geldi.

Divit’in babası Varun Biyani, Hindistan’daki Super Procure adlı bir start-up’ı yönetiyor. Varun bundan bir süre önce Kolkata’daki yerel yetkililerden lisans almayı başardı.

Yeni doğan bebeğinin doğum belgesini Blockchain üzerinden kaydeden Varun Biyani, bu adımıyla birlikte doğum belgesini çok daha güvenli bir şekilde saklayabilecek. Divit Biyani’nin doğum belgesi şehirde gerçekleşen Blockchain kongresinde de sergilendi. Konu hakkında konuşan Varun, şu yorumu yaptı:

“Doğum belgesini böyle güvence altına almış olmak ve olası sahtekarlıkların önüne geçmek mutluluk verici.”

Hindistan’da Blockchain

Hindistan Merkez Bankası bundan birkaç ay önce kripto para sektörüyle ilgili oldukça katı kararlar aldı. Banka, ülkedeki bankaların kripto para şirketleriyle işbirliği yapmasını yasakladı ve bu karar yerel kripto para sektörünü epey olumsuz yönde etkiledi.

Hindistan’daki yetkililer kripto para sektörüne pek ılımlı yaklaşmıyor olsalar da Blockchain ile ilgili birbirinden farklı araştırmalar yapıyor, bu teknolojiden en iyi şekilde faydalanmanın yolunu arıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment