Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hintli Milyarderden Kripto Paralara Destek

Hintli milyarder Nandan Nilekani, Hindistanlıların kripto paralara varlık sınıfı adı altında sahip olmalarının yasal olması gerektiğini açıkladı. Nilekani, kripto paraları bir değer deposu olarak görüyor.

Hintli milyarder, Money Control haberine göre Indian VC Fund’ın organize ettiği ve melek yatırımcıların katıldığı bir Clubhouse etkinliğine katıldı. Nandan Nilekani, Bitcoin gibi kripto paraların varlık sınıfı olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin BTC kullanımına izin verilmesi gerektiğini savundu.

Nilekani’ye göre, kripto paralar Hindistan’ın dijital ödemelerde kullandığı UPI aracı kadar hızlı değil. Fakat ona göre “kripto paraların çok büyük bir sermayesi bulunuyor”.

“Hindistan blockchaini benimsemiştir”

Hindistan Merkez Bankası, kripto para birimlerine yasaklama getirmek için bir yasa tasarısı hazırlığında. Buna istinaden yorumda bulunan milyarder, “Hindistan blockchain teknolojisini benimsemiştir.” dedi. Nilekani, Merkez Bankasının 2-3 yıl içinde CBDC çıkarma düşüncesi içerisinde olduğunu belirtti.

Bununla birlikte, Hindistan’ın özel bir stablecoine ihtiyacı olup olmadığı konusunda veya CBDC’nin iyi olup olmayacağı konusunda emin olmadığını söyledi.

“Önemli olan bu paraların Hindistanlılara nasıl yardım edeceğidir.”

Hintli milyarder kripto para çevresi için neden önemli?

Nilekani’nin sözleri, ülkede teknoloji alanında yaptığı çalışmalar ve bu alanda kazandığı ünüyle önemli kabul ediliyor. Milyarder, Infosys teknoloji şirketinin kurucu ortağı ve UPI projesine destek veren isimlerden birisidir.

Bunların yanı sıra Aadhar, FASTag gibi çeşitli dijital projelerde rol üstlenmiştir. Forbes’a göre, net değeri 2.6 milyar dolardır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!