Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hırvatistan’a Giderken Yanınıza Para Almanıza Gerek Yok

Hırvatistan’daki vatandaşlar ülkedeki postanelere gidip kripto paralarını itibari paraya dönüştürebiliyorlar.

Postanede Dönüşüm

Hrvatska Posta ülke genelindeki şubelerinde kripto para hizmeti sunabilmek için Electrocoin ile ortaklık kurmuştu. Hırvatistan’daki yetkililer Electrocoin ile yaptıkları işbirliği sonucunda binden fazla postanede kripto para hizmeti sunmaya başladılar.

Hırvatistan’daki vatandaşlar bu postanelerden herhangi birine girip ellerindeki kripto parayı itibari paraya dönüştürebiliyorlar. Postanelerde şu an için Bitcoin, Ethereum, Stellar, XRP ve EOS gibi kripto paralar üzerinden hizmet veriliyor.

Kaynak: Reddit

Ülkedeki bu hizmet aslında yerlilerden ziyade daha çok turistlere hitap ediyor. Hırvatistan’ı ziyaret eden turistler kendi cüzdanlarında tuttukları kripto paraları bu postanelerde nakit paraya dönüştürebiliyorlar. Bu işlem sırasında kullanıcıların yapmaları gereken tek şey basit bir form doldurmak ve cüzdanlarındaki kripto parayı postaneye göndermek.

Kripto para kullanıcıları bu postanelerde en fazla 75 bin kunalık (10 bin euro civarı) işlem yapabiliyorlar. Ayrıca bu kullanıcılar işlem sırasında herhangi bir kripto para borsasına ihtiyaç duymamış oluyorlar.

Ne İşe Yarıyor?

Hırvatistan’ın postanelerinde sunulan bu hizmet aslında turistler için epey avantajlı olabiliyor.

Cüzdanındaki kripto parayı itibari paraya dönüştürmek isteyen turistlerin ihtiyacı olan tek şey bir kimlik kartı. Bununla birlikte postanedeki formu dolduran turistler herhangi bir sorun yaşamadan nakit paralarını alabiliyorlar.

İnsanlar bu sayede Hırvatistan’ı ziyaret edecekleri sırada yanlarında hiç para taşımak zorunda kalmıyorlar. Hırvatistan’a gelecek birinin yapması gereken tek şey yanına internet’e bağlanabilen bir cihaz almak, bununla birlikte postaneye girmek ve kripto para karşılığında nakit para almak. Reddit’teki bir kullanıcıya göre bu hizmetin faydası şu:

Bir uçağa atlayıp Hırvatistan’a gidebilir, fabrika ayarlarına döndürülmüş, içinde hiçbir veri bulunmayan telefonunuzla birlikte gümrükten geçebilir, ülkeye giriş yaptıktan sonra dijital cüzdanınınızı indirip elinizdeki Bitcoin’i yerel para birimine dönüştürebilirsiniz. Cüzdanınızda 10 dolarlık BTC de olsa 10 milyon dolarlık BTC de olsa gümrükten hiçbir sorun olmadan geçiş yapabilirsiniz. (Postanelerdeki bu hizmet) özellikle Hırvatistan’a çalışmaya veya seyahat etmeye giden insanlar için büyük avantaj.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment