Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hisse Senetleri, İtibari Paraya Çevrilmeden Artık BTC ve ETH Karşılığında Direkt Alınıp Satılabilecek

Belarus merkezli Blockchain girişimi Currency.com, tokenize edilmiş senetlerin trade edileceği platformunun kullanıma geçtiğini açıkladı.

Firmadan yapılan açıklamada, kurulan bu platform sayesinde hisse senetlerinin direkt Bitcoin ya da Ethereum ile trade edilebileceği belirtilirken, böylelikle itibari para dönüşüm zorunluğunun da ortadan kalktığına değinildi.

Şu anda 150 adet hisse senedi ile işe başlayacak olan platformun, yakın gelecekte ve uzun dönemde bu rakamı arttırmayı planladığı da ifade edilirken, rakamın 10 binlere kadar ulaşmasının hedeflendiği kaydedildi.

Hisse senedinin itibari para cinsinden ziyade, son derece volatil ve değişken olabilen kripto paralara karşı trade edilmesinin hiçbir mağduriyet yaratmayacağını belirten Currency.com yetkilileri, olayın tamamen benzer ekonomik karlılık ya da zararlılıkta işleyeceğinin de garantisini verdi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

”Tüm bu tokenize edilmiş hisse senetlerini ve bunların beraberinde getirdiği özellikleri sunabilmek için; ciddi bir çalışma yapan Currency.com, hem İngiliz Financial Conduct Authority (FCA) hem de Güney Kıbrıs Rum Kesimi Borsalar ve Menkul Kıymetler Komisyonu (CySEC) ile iş birliği halindedir ve bu iki kurum tarafından regüle edilmektedir. Şirketimiz, bu özellikleri müşterilerine sorunsuz bir biçimde sunabilmek için de, son teknoloji alt yapılar ve sistemler kullanmakta ve platformu her gün daha da ileriye götürecek çalışmaları yapmaktadır.”

Currency.com, aynı zamanda dijital ekonomi ile ilgili daha önceden çizilmiş yasal sınırlara da tamamiyle uyulduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment