Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hitachi ve Hindistan’ın En Büyük Devlet Bankası, Dijital Ödeme Platformu Projesinde Ortaklık İmzaladı

29 Ekim tarihinde Hitachi tarafından yayınlanan bir basın açıklamasına göre, Hindistan‘ın en büyük devlet bankası State Bank of India (SBI) ve Hitachi Payments, ülke genelinde kullanılacak dijital bir ödeme platformu kurmak için ortaklık imzaladı.

Hükümetin ”Dijital Hindistan” projesi altında yapılacak olan platform, temel olarak ülkeye özel geniş bir ödeme platformu oluşturmayı hedefliyor. Ödeme devi Hitachi ise kendi Nesnelerin İnterneti platformu ”Lumada”nın da aralarında bulunduğu bir kaç teknolojik çözüm ile SBI’ye yardım edecek. Lumada platformu geçtiğimiz tarihlerde Japonya’nın en büyük bankacılık gruplarından Mizuho için de kullanılmıştı. Mizuho söz konusu platformu kendi tedarik zinciri platformu için kullandı.

Hitachi Payments, adından da anlaşılacağı üzre çok uluslu bir bir teknoloji devi olan Hitachi’nin yan kuruluşu ve firma önde gelen bir çok finansal kurum için teknolojik ödeme çözümleri sunuyor. Firmanın Hindistan içerisinde 55.000 ATM makinesi ve 850.000 pos cihazı bulunuyor.

Hindistan hükümeti tarafından sahip olunan SBI, ülkedeki en büyük ticari banka konumunda ve ülke içerisindeki kredi piyasasının %23’ü gibi ciddi bir orana da sahip. Yapılan basın açıklamasına göre bankanın 420 milyon müşterisi ve 6.000.000’den fazla PoS cihazı var.

İkilinin yapacağı çalışmalar ve dijital ödeme platformu ile, ülkenin finansal hizmetlerinin ”dijitalleştirilmesi” süreci hızlandırılacak. Yapılan basın açıklamasına göre Lumada, sunduğu son teknoloji çözümlerle Hindistan’ın bütün ödeme platformu hizmetlerini karşılayabilecek.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment