Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Tavsiyesiyle Stablecoin Testlerinin Katılımcıları Açıklandı

Hong Kong Merkez Bankası (HKMA), stablecoin ihracı için oluşturduğu korumalı alana yeni katılımcılar eklediğini duyurdu.

Bu yeni isimler arasında JINGDONG Coinlink Technology, RD InnoTech Limited, Standard Chartered Bank, Animoca Brands ve HKT Limited bulunuyor. HKMA, Mart 2024’te bu alanı, Hong Kong’da sürdürülebilir bir stablecoin ekosistemi oluşturma amacıyla kurdu.

Mevcut şartlara göre hareket edecekler

HKMA tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni katılımcılar ilk aşamada kamu fonlarını kullanmayacak ve bu alanla ilgili herhangi bir ürünü piyasaya sürmeyecekler. Bu korumalı alan, stablecoin ihraç etmek isteyen kurumların, ihraçlarını güvenli bir ortamda test edebilmelerine olanak tanıyor.

Binance ve Circle katıldı

Geçtiğimiz yılın sonunda Hong Kong’daki düzenleyiciler, stablecoinlerin nasıl regüle edileceği konusunda katı kurallar hazırladı. Bu kuralların ardından çeşitli taraflardan, pazar paydaşlarından, işletmelerden ve profesyonel örgütlerden geri dönüşler toplandı. Geri dönüş bildiren kurumlar arasında dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ve USD Coin (USDC) ihraççısı Circle da yer aldı.

Hong Kong Maliye ve Hazine Sekreteri Christopher Hui, “Sanal Varlık ticaret platformları için mevcut düzenleyici rejimin yanı sıra FRS (Financial Reporting Standard) ihraççıları için bir lisanslama rejiminin kurulması, Hong Kong’daki VA (Virtual Asset) düzenleyici çerçevesini uluslararası standartlara uygun olarak daha da güçlendirecek ve FRS ihraç faaliyetleriyle ilişkili olası finansal istikrar risklerini etkili bir şekilde azaltacaktır” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!