Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

‘Hodlerlar Hodlamaya Devam Edecek’: Toplam Bitcoin’lerin Yüzde 55’i, Multi Milyon Dolarlık Cüzdanlarda Duruyor

17 Eylül tarihinde yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, toplam Bitcoin miktarının yarısından fazlası, 200’den fazla koine sahip (yaklaşık 1.25 milyon dolar) cüzdanlarda usul usul oturmakta. Multi milyon dolarlık kullanıcılar Bitcoin’i hala yatırım aracı olarak tutmaya devam ediyor.

Diar: Yatırımcılar ”Umutlarını Kaybetmiyorlar”

Kripto para piyasalarının önde gelen araştırma firmalarından Diar‘ın yaptığı en son araştırmaya göre, Bitcoin milyarderleri ve milyonerleri hala piyasadan umudu kesmemiş veya çok fazla terste kaldı.

Bitcoin fiyatının hafta içerisinde 6.000 dolar seviyesine tekrar düşmesine rağmen, küçük bir panik satışı yaşandığı görüldü. Diar ise kurumsal yatırımcıların hala ”ellerindekine sıkı sıkıya tutunduklarını” ifade etmekte.

”Uzun vadeli yatırımcılar 2018 yılındaki ayı piyasasına rağmen, kripto para birimlerinin kralına olan sadakatlerini koruyorlar.”

”Bitcoin’lerin %87’sinden fazlası, içerisinde 10 Bitcoin’den daha fazla (60k+) olan cüzdanlarda bulunuyor ki bunların toplam değeri yaklaşık 100 milyar piyasa hacmi yapmakta. Bu koinler toplam Bitcoin adreslerinin sadece %0.7’sine tekabül eden cüzdanlarda tutulmakta.”

Diar yaptığı açıklamanın devamında, söz konusu cüzdanlardan bazılarının büyük kripto para borsaları tarafından kullanılan ana depolama cüzdanları olduğunu da belirtti. Haziran ayında Chainalysis tarafından yapılan bir başka araştırma, Bitcoin’in yatırım ve trading amacı için eşit oranda kullanıldığını ortaya koymuştu. Bunun yanı sıra araştırmacılara göre Bitcoin’in toplam miktarının %30’a yakını ya tamamen kayboldu ya da erişilemez hale getirildi.

Diar da yaptığı araştırmasında önceki araştırmacıların yaptığı ifadeleri doğruladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment