Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hollanda Mahkemesi, Facebook’tan Sahtekârlık İçeren Kripto Reklamlarını Yasaklamasını İstiyor

Hollanda mahkemesi, Facebook’un platformlarda yer alan sahte Bitcoin reklamlarını yasaklamasını istedi. Ülkenin en zengin isimleri arasında yer alan ve televizyon yapımcısı olan John de Mol’ün Facebook’a dava açmasının ardından mahkeme bu kararı aldı.

De Mol, yaptığı açıklamada sosyal medya devine karşı ilk davayı Haziran 2019’da açtığını açıklamıştı. Başarılı isim, o dönem için birçok kripto para dolandırıcısının kendisi ve de diğer ünlü isimlerin resimlerini kullanarak kredibilite ve güvenilirlik sağlamasını gerekçe göstererek Facebook’a dava açmıştı.

De Mol’e göre, kendisinin ve diğer ünlülerin resimlerini kullanan kişiler, bu sayede yatırımcılardan 1.8 milyon dolarlık bir para toplamayı başardı ve onları dolandırdı.

Açılan dava sonrasında, mahkeme heyeti ise kararını verdi. Verilen karara göre Facebook’un bu konuyla ilgili olarak tüm reklamları kaldırması ve bu reklamların arkasında olan kişiler ile ilgili olarak tüm bilgileri vermesi istendi.

Mahkeme heyeti, eğer Facebook bu konuda kendisinden istenenleri yapmazsa, firmanın 1.1 milyon Euro’luk bir ceza lacağını da deklare etti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment