Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong Bireysel Yatırımcılara Kripto Para Erişimi Sunmayı Düşünüyor

Asya’nın en büyük finans merkezlerinden biri olan Hong Kong, bireysel yatırımcıların kripto paralara erişimine izin vermeyi düşünüyor. 

Yerel bir ajansın raporuna göre Hong Kong, kripto para politikalarının ana karadan ayrı olduğuna dair Fintech’lere güvence vermeye çalışıyor. Hong Kong daha esnek bir kripto para politikası kapsamında bireysel yatırımcıların kripto paralara erişimini değerlendiriyor.

Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (SFC) Fintech Birimi Başkanı Elizabeth Wong 17 Ekim tarihinde InvestHK tarafından düzenlenen bir panelde konu ile ilgili, Hong Kong’un kendi kripto para yasalarını düzenlemesinin dahi onun ana karanın politikalarından uzak olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Raporda SFC’nin son dört yıldır uyguladığı, kripto paraların yalnızca 8 milyon Hong Kong doları veya eş değeri menkul kıymete sahip nitelikli yatırımcıların erişim sağlaması kuralını tüm bireysel yatırımcılar olarak esnetmeyi düşündükleri belirtildi. Elizabeth Wong konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Kripto para yatırımları sırasında nitelikli yatırımcı şartı aranmaya devam edip edilmeyeceğini düşünmek için gerçekten iyi bir zaman olduğunu düşünüyoruz.

Açıklamalara göre SFC, bireysel kullanıcıların kripto para ETF’lerine ve vadeli kripto para işlemlerine erişimini de bu çalışma kapsamında değerlendiriyor.

Yetkililer Hong Kong’un bir uluslararası sanal varlık merkezi haline gelmesi için kripto para işlemlerinin yanı sıra metaverse ve NFT’leri de resmi olarak benimsemeyi planlıyor. Ayrıca Hong Kong bu alanda halihazırda en başarılı otoritelerden biri olarak kabul ediliyor. Hong Kong özel idaresi, Temmuz 2022’de Forex Suggest tarafından yayınlanan bir çalışmada yaygın kripto benimsemesi için en iyi hazırlanmış otoriteler listesinde birinci oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!