Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong Regülatöründen Binance Uyarısı

Hong Kong’un regülatörü Menkul Kıymet ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC), Binance’in Hong Kong’daki müşterilerine ‘hisse tokenı’ hizmeti sunuyor olabileceği şüphesiyle borsanın Hong Kong sınırları içerisinde resmi bir faaliyet izninin bulunmadığını açıkladı.

SFC tarafından cuma günü yapılan açıklamada, hisse tokenı olarak bilinen dijital varlıkların menkul kıymet sınıfına girebileceği belirtildi. Binance, yine bugün yaptığı açıklamada hisse tokenı işlemlerini 14 Ekim itibarıyla tamamen durdurmuş olacağını belirtti.

Binance’in yasal olarak regüle edilmediğini vurgulayan SFC, yatırımcılara bu gibi platformlarda hisse tokenı ile işlem yaparken “aşırı derecede dikkatli” olmalarını tavsiye etti.

SFC’nin İcra Direktörü Thomas Atkinson, “Komisyon menkul kıymet yasalarının ihlal edilmesine tolere etmeyecek, gerekli görülmesi halinde lisansı olmayan platform operatörlerine karşı yaptırım uygulayacaktır.” açıklamasında bulundu.

Hisse tokenlarını borsadan çıkarma kararı alan Binance, bunları ilk listelediğinde Almanya’daki BaFin ve Birleşik Krallık’taki Finansal Yürütme Kurumu (FCA) gibi regülatörler tarafından inceleme altına alındı. FCA, yakın zamanda Hong Kong’unkine benzer bir bildiriyle Binance’in ülkede faaliyet izninin olmadığını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!