Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong SOL ve AVAX’ı Yukarı Taşıyor: Kripto Para Listesindeki Altcoinler Değişti!

Hong Kong derecelendirme kuruluşu HKVAC (Hong Kong Sanal Varlık Konsorsiyumu), 5 farklı altcoin’e yeşil ışık yakarken 5 tanesini ise liste dışı bıraktı.

Hong Kong derecelendirme kuruluşu HKVAC, küresel kripto para endeksinde güncelleme yaptı. Yapılan açıklamaya göre 19 Ocak’ta devreye girecek endekse Internet Computer (ICP), Near Protocol (NEAR), Optimism (OP), Injective (INJ) ve Immutable’ı (IMX) eklenirken TrueUSD (TUSD), BUSD (BUSD), Hedera (HBAR), Filecoin (FIL) ve Maker (MKR) listeden silindi.

Öte yandan hacim açısından en büyük 5 kripto paranın yer aldığı listeye Solana (SOL) eklendi ve karışıldığında Ripple (XRP) çıkarıldı. Küresel çapta en hacimli ilk 10 kripto para listesine ise Avalanche (AVAX) eklenirken TRON (TRX) liste dışı bırakıldı. Kurumun sanal varlık endeks listesinde sabit olarak 30 farklı kripto para yer alıyor.

HKVAC bu listeleri kurumsal ve bireysel yatırımcıların kripto para tercihlerini yaparken yardımcı olması için belirli aralıklarla yayınlıyor. Öte yandan kurallar gereği, bireysel yatırımcıların ticaret yapabilmesi için tokenların en az iki endekse dahil olması şartı bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!