Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong Protestolarına Yardım Eden Derneğin 9 Milyon Doları Donduruldu

Kripto para takipçileri kısa süre önce Hong Kong’da yaşanan bir olayı eleştirmeye başladılar.

Yerel kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre Hong Kong’daki yetkililer, yine yerli bir derneğe ait 9 milyon dolarlık parayı dondurma kararı aldılar.

Otoriteye Bağlı

Kripto para destekçileri genelde kripto paraları överken merkeziyetsizlik, bağımsızlık, özgürlük gibi kavramlara vurgu yapıyorlar. Bundan kısa bir süre önce Hong Kong’da tam da bu kavramlara zıt düşen bir olay yaşandı.

Hong Kong’daki yetkililer, Spark Alliance adlı bir derneğe ait 9 milyon doları dondurma kararı aldılar. Yetkililerin açıklamalarına göre Spark Alliance bölgede para aklıyor, yasa dışı faaliyetlerde bulunuyordu.

Spark Alliance tarafından yapılan açıklamalara göre ise yetkililerin bu iddialarının hiçbir dayanağı bulunmuyor. Özellikle sosyal medyadaki çoğu isme göre Spark Alllance’a karşı yürütülen operasyon, derneğin Hong Kong’daki protestolara destek olmasını önlemek için başlatıldı. Spark Alliance tarafından yapılan açıklamalara göre polis, şu ana dek dernekle ilişiği bulunan dört kişiyi tutukladı ve dernek hakkında asılsız iddialarda bulundu:

Polisin bizi para aklamak gibi kötü şeyler yapmakla suçlamak için ortaya attığı asılsız iddiaları kınıyoruz.

Bu durumu yakından takip eden kripto para takipçileri, itibari paralarla yapılan işlemlerin bu gibi otoritelere bağlı olduklarını vurgulayarak yine kripto paraların ne kadar önemli olduğundan bahsediyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment