Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Konglu Regülatöre İllegal Kripto Para Borsalarıyla Mücadelede Fazladan Yetki Verilebilir

Hong Kong Baş Yöneticisi John Lee, düzenleyici kurumların lisanssız kripto para borsalarıyla mücadele etmek için daha fazla yetki istemesi halinde “hükümetin aktif olarak iş birliği” yapacağını söyledi.

John Lee’nin açıklamaları, yatırımcıları milyonlarca dolar dolandırdığı bildirilen lisanssız bir kripto para borsası olan Hounax hakkında başlatılan soruşturmaların ardından geldi.

SCMP tarafından aktarılanlara göre bu haftanın başına kadar 145 kişi, 148 milyon Hong Kong dolarlık bir dolandırıcılığın kurbanı olduğunu beyan etti.

John Lee, lisanssız platformların önüne geçilmesi ve yatırımcıların korunması için hükümet denetiminin gerektiğini söyledi.

Hong Kong’da eylül ayında binlerce kişinin 128 milyon dolarlık şikayeti sonucunda kripto para borsası JPEX hakkında soruşturma başlatılmış ve altı kişi tutuklanmıştı. Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonunun (SEC) JPEX’in lisanssız şekilde faaliyet gösterdiğini açıklamasının ardından yetkililer, lisanslandırma şartlarına ağırlık vermeye başladı.

SFC, Hounax vakasının ardından yatırımcıları bilgilendirmek adına lisanslı kripto para borsalarının listesini yayımlamaya başladı. SFC’nin açıklamasına göre kurumun lisanssız borsaları doğrudan kapatma yetkisi bulunmuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!