Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Konglu Şirketten Devlere Rakip Oluyor: 20 Kripto Para İçeren Borsayı Başlattı!

Hong Kong lisanslı ilk kripto para borsası HashKey, 20’den fazla altcoin’in dahil edileceği global borsasını başlattı.

ABD’li kripto para borsası Coibnase’in izinden giderek global çaplı bir borsa olmak için adım atan HashKey’den önemli bir duyuru geldi.

Borsa tarafından 8 Nisan günü yapılan açıklamada, nitelikli bireysel yatırımcılar için ilk aşamada 20’den fazla altcoin’in mevcut olduğu HashKey Global’in bugün hayata geçirildiğine yer verildi. Listelenecek 20 altcoin’in hangileri olacağı henüz açıklanmadı.

Öte yandan borsanın Hong Kong iştiraki özelinde halihazırda Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT) ve USD Coin (USDC), Avalanche’ı (AVAX), Uniswap (UNI), Chainlink’i (LINK), Lido DAO (LDO), Maker (MKR) ve Polkadot (DOT) listeli bulunuyor. Global versiyona da en azından bu projelerin dahil edileceği düşünülüyor.

HashKey işletme müdürü Weng Xiaoqi konu hakkında verdiği bir röportajda, vadeli işlemler ve diğer ürünleri bu çeyrek içerisinde başlatmayı planladıklarını söyledi. Global platform özelinde USDT ve USDC gibi dünya çapında kabul gören stablecoinler kullanılabilecek.

Binance’i rakip olarak görmüyoruz!

Yetkilinin açıklamasının devamında, hedeflerinin beş yıl içerisinde Coinbase’i geçmek olduğuna yer verildi. Bununla birlikte Binance ve Huobi gibi regülasyonlarla uyumsuz borsaları rakip olarak görmediklerini belirten HashKey cephesi, verdiği gözdağıyla dikkat çekti.

HashKey’in HongKong’dan aldığı tam lisans sayesinde Çin ve Hong Kong hisse senet piyasaları üzerinden halka açılmayı planladıkları ve global çaplı müşterilere odaklanacakları vurgulandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!