Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

HSBC CEO’su Bazı Müşterilerin “Kripto Para İstediğini” Açıkladı

Londra merkezli bankacılık devi HSBC’nin CEO’su Noel Quinn, bankanın bazı müşterilerinin kripto paralara talep gösterdiğini fakat kurum olarak bu konuya şimdilik temkinli yaklaşmayı sürdüreceklerini açıkladı.

Bloomberg’e verdiği röportajda kripto paraları gelişmekte olan bir piyasa olarak nitelendiren Quinn, bu piyasayı “görmezden gelemeyeceğini” söyledi.

HSBC’de 1987’den beri görev alan Quinn, bankanın CEO’luğunu geçici dönemi de sayılırsa Ağustos 2019’dan beri üstleniyor.

Merkez bankalarının gelecekte kendi dijital paralarını (CBDC) çıkaracaklarına ve bunlara “bazı stablecoinlerin de” eşlik edebileceğine inanan Quinn, “Kurum olarak; bu piyasanın gelişim sürecinin hangi kısımlarında bir rol oynayacağımıza ve hangi kısımlarında oynamayacağımıza karar vermemiz lazım.” dedi.

Piyasayı takip etmeyi sürdürecek

Kripto paraları biri şeffaflık, öbürü volatilite olmak üzere iki boyutta inceleyen HSBC CEO’su, “Suç gelirlerinin aklanmasına ve yaptırımların ihlaline karşı alınan önlemler konusunda beklentilerin bu kadar yüksek olduğu bir dünyada, yeteri kadar şeffaf olmamak başınızı kısa süre içinde belaya sokabilir. dedi.

Kripto para piyasasındaki volatilitenin her müşteri için uygun olmadığını vurgulayan Quinn, bunun banka tarafında da soru işaretleri doğurduğunu belirtti:

“Finansal tablosunu dolar cinsinden gösteren bir şirket bizden kredi almak istediğinde o tablodaki varlıkların değerine dair makul bir değerlemede bulunabilirim. Ama bu varlıklar kripto para cinsinden gösteriliyor ve bu kripto paraların değeri bir günde veya haftada artı eksi %10-20 değişebiliyorsa, o finansal tabloyu nasıl değerleyeceğim?

Geçen ay 6 aylık faaliyet raporunu açıklayan HSBC, vergi öncesi karının 6.5 milyar dolardan 10.8 milyar dolara çıktığını ve faaliyet gösterdiği “her bölgede kar ettiğini” bildirdi.


Görsel: Noel Quinn (HSBC, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!