Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

HSBC, Dağıtık Defter Teknolojisi İle 250 Milyar Dolarlık İşlem Yaptığını Açıkladı

Dünyanın en büyük bankalarından birisi olan HSBC, 14 Ocak tarihinde yaptığı bir duyuruda, dağıtık defter teknolojisini kullanarak 250 milyar dolardan daha fazla değere sahip işlem yaptığını açıkladı.

Banka konu hakkında yaptığı basın açıklamasında, 3 milyon döviz işlemi ve buna ek olarak kendi HSBC FX Everywhere platformu ile 150.000 ödeme yaptığını aktardı. Şirket geçtiğimiz yıl boyunca ”HSBC’nin içsel bilanço tablosu için olan ödemeleri düzenlemek için” bu platformu kullandığını aktardı.

Açıklamada vurgulandığı üzre, HSBC’nin söz konusu platformu işlemler açısından ”ciddi verimlilik ve fırsatlar” yarattı. Banka HSBC FX Everywhere platformunun tamamiyle banka tarafından gizli bir yapıya sahip olarak mı yoksa açık kaynaklı bir protokol olarak mı tasarlandığını ise açıklamadı.

HSBC, dağıtık defter teknolojisine sahip bir platform kullanmalarının, ekstra bir onaya ihtiyaç duymadan ödemelerin onaylanmasını ve şirket içerisindeki alım satım verilerinin ”gerçeğin tek bir ortak versiyonu” şeklinde işlenmesini sağladığını ifade etti. HSBC yetkilisi Richard Bibbey, banka ve banka müşterilerinin ”binlerce döviz işlemi” yaptığını ve bunların çok farklı ülkelerle çok farklı değerlere sahip olabileceğini aktardı. DLT platformunun içsel işlemleri de çok verimli kıldığını belirten Bibbey, konu hakkında şunları ifade etti:

”Banka içerisindeki başarılı uygulamadan sonra, artık bu teknolojinin -birden çok finans kaynakları ve sınır ötesi tedarik zincirleri olan – çok uluslu müşterilerin kendi kurumları içerisinde döviz akışını nasıl daha iyi idare edebilmelerine yardımcı olabileceğini araştırıyoruz.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment