Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

HSBC, Ripple’ın Şirketiyle Birlikte Dijital Token Hizmeti Sunacak

Dünyanın en büyük bankalarından HSBC, kurumsal müşterilerin dijital varlıklarını saklama hizmeti sunmak için Metaco ile çalışmaya hazırlanıyor.

HSBC, İsviçre merkezli kripto para şirketi Metaco ile yapacağı iş birliğinde tokenlaştırılmış menkul kıymetlere ağırlık verecek. Metaco, müşterilere ait varlıkların güvende tutulmasını sağlayacak.

XRP’nin geliştiricisi olan Ripple, bu yılın başlarında Metaco’yu 250 milyon dolar karşılığında satın almıştı.

Londra merkezli banka, saklama hizmetinin önümüzdeki yıl içerisinde başlamasını bekliyor.

HSBC’nin halihazırda dijital varlık ihracı için HSBC Orion adlı bir platformu bulunuyor. Banka ayrıca tokenlaştırılmış altın ihracı için de geçtiğimiz hafta bir sistem kurdu. Dağıtık defter teknolojisine (DLT) dayalı sistem, Londra’daki kasalarda tutulan fiziki altının dijital token olarak temsil edilmesini sağlıyor.

Yapılan açıklamaya göre HSBC’nin planı şimdilik “özel ve/veya kamusal blockchainlerle uyumlu olan tokenlaştırılmış tahviller ya da yapılandırılmış ürünler gibi, üçüncü-parti platformlarda ihraç edilmiş tokenlaştırılmış menkul kıymetleri” kapsıyor.

Banka, kripto paralar veya stablecoinler için saklama hizmeti sunmayı planlamıyor.

HSBC’nin yöneticilerinden Zhu Kuang Lee, “Bu pazar gelişmeye devam ettikçe varlık yöneticilerinin ve sahiplerinin, dijital varlıkların saklanması ve yönetilmesi için daha fazla talep göstermeye başladığını görüyoruz.” dedi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!