Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

HTC’nin Blockchain Tabanlı Cep Telefonu Bu Ay Satışa Çıkacak


Exodus isimli cihaz Ekim ayının 22’sinde tüketicilerle buluşacak.

HTC’nin Blockchain Cihazı

Tayvan menşeli tüketici elektroniği üreticisi HTC, ilk blockchain tabanlı akıllı telefon Exodus’un 22 Ekim tarihinde resmen piyasaya çıkacağını onayladı. Duyuru firmanın resmi Instagram hesabı ve TechRadar isimli haber kaynağı tarafından yayıldı.

Firma daha önceki haberimizde cihazın 2018 yılının üçüncü çeyreğinde tüketicilerle buluşacağını ifade etmişti. Firma tarafından yapılan gönderide piyasaya çıkış tarihi dışında ise pek bilgi bulunmuyor.

Telefon duyurusunun ilk yapıldığı tarihlerde cihazın zamanında yetişip yetişmeyeceği hakkında çok fazla endişe mevcuttu. Bir çok uzman HTC’nin blockchain telefonunun planlandığı gibi 2018 yılının üçüncü çeyreğinde raflardaki yerini alıp alamayacağı tam bir merak ediyordu ve artık bu çözüme ulaştı. Firma yaptığı çeşitli açıklamalarda tekrar tekrar telefonunun tam olarak planlandığı gibi çıkarılacağını vurgulamıştı. Telefonun tam olarak hangi piyasada veya ülkelerde satışa sunulacağı hakkında ise çok az bilgi var. Telefonunu tasarımı hakkında ise kamuoyu ile bir adet görsel paylaşılmıştı.


Finney kaynağının aktardığına göre ise cihazın fiyatının 1.000 dolar ile 1.500 dolar aralığında olması bekleniyor. Ünlü isim Charlie Lee de telefonun danışmanlarından bir tanesi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment