Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huawei Latin Amerika’da Blockchain Hizmetleri Başlatabilir

Çin’in telekomünikasyon donanım devi olarak bilinen Huawei, 13 Haziran tarihinde yayınlanan bir habere göre Latin Amerika pazarına odaklanmış durumda ve yakın zamanda operasyonlarını buraya doğru genişletebilir.

Söz konusu haberde belirtilenlere göre bir Huawei yetkilisi 11 Haziran tarihinde yapılan CIAB Febraban isimli konferansta blockchain ile ilgili ürünlerin ve hizmetlerin yakında bu bölgede hizmete sunulabilmesinin oldukça olası olduğunu ifade etti.

Anonim kalmayı talep eden yönetici, konu hakkında şunları ifade etti:

”Her şey bizim piyasa analizimizin sonucuna bağlı ve blockchain’e karşı bir piyasa talebi görmemiz durumunda, hizmetlerimizi bu bölgede de kullanılabilir kılacağız. Günümüzde depolama, 5G ve telekomünikasyon teknolojilerine odaklanmış durumdayız.”

Daha önce gündeme gelen iddialarda şirketin Brezilya hükümeti ile depolama çözümleri için bir sözleşmesi olduğu ve 5G alt yapı anlaşması için görüşmelere bile başladığı vurgulanmaktaydı. Dünya devi firma bundan önce geçtiğimiz yılın Nisan ayında kendi bulut platformu aracılığıyla hizmet olarak blockchain servisini başlatmış ve blockchain uygulamalarının düşük bir maliyet ve yaratılmasının ve yönetilmesinin önünü açmıştı.

Firma ABD tarafından başlatılan ticaret savaşlarından ciddi bir şekilde etkilense de hala dünyanın önde gelenlerinden birisi konumunda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment