Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hukuk Firması Perkins Coie, Eski CFTC Danışmanını Kripto ve Blockchain Grubuna Dahil Etti

6 Kasım tarihinde yapılan basın açıklamasına göre, ABD menşeli uluslararası hukuk firması Perkins Coie (PC), ülkenin finansal regülatörlerinden olan CFTC‘nin eski danışmanlarından birisini, kendi blockchain ve kripto para ekibine dahil ettiğini açıkladı.

Daha önce CFTC bünyesinde çalışmış olan Kari Larsen, artık PC’nin ”Blockchain Teknolojisi & Dijital Para Birimleri” isimli grubunda çalışacak. Grup ilk olarak 2013 yılında kurulmuştu ve PC ta o günlerde bile sektörün önünün açık olduğunu fark edip, bu alanda yasal düzenlemeler konusunda kendisini geliştirmesi gerektiğine karar vermişti. Görünüşe göre verilen karar oldukça yerinde ve mantıklı bir hamle olmuş olacak ki, firma ABD ve uluslararası gündemde kripto paralar ve blockchain ile alakalı bir çok olaya bakmakta.

Firmanın yatırım danışmanlığı kurulunda olan kurucu ortak Molly Moynihan, konu hakkında şunları ifade etti:

”Kari’nin, kripto para birimlerinin ve blockchain’in bizim endüstrimize yapacağı etkinin gerçek anlamının farkında olduğundan eminim.”

”Kendisinin emtia ve alım satımsal konularda temsil ettiği çeşitli müşteriler sayesinde elde ettiği ciddi deneyimleri ve daha önce ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği içerisindeki küresel emtia konularına, kanunlarına ve düzenlemelerine olan hakimiyeti de bizim ulusal uygulamamız için önemli bir avantaj olacaktır.”

Özellikle 2018 yılının ikinci yarısından itibaren sektöre hızlı bir giriş yapan kurumsal yatırımcılar, kendilerini güvence altına almak için yasal ve düzenleyici konular hakkında ciddi bir destek almakta ve bu da hukuk firmalarının önünü açmakta.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment