Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hükümet Destekli 150 Milyon Dolarlık Yeni Token Geliyor!

Tayland hükümeti, yaklaşık 150 milyon dolar değerinde bir dijital yatırım token’ını önümüzdeki iki ay içinde piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Bloomberg’in haberine göre Tayland Maliye Bakanı Pichai Chunhavajira, kabinenin onayı sonrası Salı günü yaptığı açıklamada, ülkenin ilk devlet destekli dijital yatırım token’ı olan G-Token’ın iki ay içinde çıkarılacağını duyurdu. 5 milyar Tayland bahtı yaklaşık 150 milyon dolar değerindeki bu yeni kripto para, yatırımcılara banka mevduatlarından daha yüksek getiri sağlama fırsatı sunmayı hedefliyor.

G-Token, Tayland’ın mevcut bütçe finansman planı kapsamında halktan fon toplamak amacıyla çıkarılacak olsa da, resmi olarak borç senedi niteliğinde olmayacak. Böylece ülke, halkın tasarruflarını alternatif ve dijital bir yatırım aracına yönlendirmeyi amaçlıyor.

Tayland hükümetinin bu adımı, Başbakan Paetongtarn Shinawatra’nın babası Thaksin Shinawatra’nın yılın başında “hükümet tahvilleriyle desteklenen sabit kripto paralar” çıkarılması önerisinin ardından geldi. Bu hamle aynı zamanda Tayland’ın Bitcoin ETF’lerinin yerel borsalarda işlem görmesine izin verme olasılığını değerlendirdiği haberlerinin üzerine gerçekleşti.

Küresel ölçekte hükümetler ve geleneksel finans şirketlerinin dijital varlıklara ilgisi giderek artarken, Tayland’ın bu hamlesi bölgedeki kripto adaptasyonunu hızlandırabilecek önemli bir adım olarak yorumlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!