Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Madencisi IBC Group, Çin’den Çıkıp Başka Ülkelere Geçiyor

Toronto merkezli yatırım firması IBC Group, Çin’de Bitcoin ve Ethereum madenciliği yapmak için kurduğu tesisleri kapattığını ve bu tesislerdeki ekipleri Birleşik Arap Emirlikleri, Kanada, ABD, Kazakistan, İzlanda gibi ülkelere transfer ettiğini açıkladı. 

Khajees Times’ın aktarımına göre 40’tan fazla şehirde faaliyet gösteren IBC Group, Çin’in kripto para madenciliğine karşı uyguladığı yaptırımlar sebebiyle ülkeden çıkmaya başladı.

Çin Devlet Konseyi, mayısın ikinci yarısında kripto para madenciliğine ve tradingine karşı “daha sıkı önlemler alınacağını” açıkladı. Sektörün merkezleri haline gelmiş Xinjiang, Sichuan gibi bölgelerde o tarihten beri madenciliğe karşı çeşitli engellemeler getirildi.

  • IBC Group Yönetim Kurulu Başkanı Khurram Shroff, Çin’deki yasakların diğer ülkeler için iyi olduğunu, “madencilik faaliyetlerinin Çin’den çıkmasının, Kanada için büyük bir fırsat olacağını” söyledi.

  • Toplamda 1.500’den fazla çalışanı olduğu aktarılan IBC Group, çalışanlarını Birleşik Arap Emirlikleri, Kanada, ABD, Kazakistan ve İzlanda’nın yanı sıra Güney Amerika’daki birkaç farklı ülkeye transfer etmeye başladı.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!