Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM, Dört Dev Şirketle Medikal Veriyi Blockchain ile Takip Edecek

Teknoloji devi IBM, sağlık sektöründeki dev şirketler ile bir araya gelerek hasta verilerinin ve tetkik kayıtlarının Blockchain ile kontrol altına alınmasını amaçlıyor. Geride bıraktığımız yılın Kasım ayında CVS Health tarafından satın alınan Aetna’ya ek olarak, Anthem, Health Care Service Cooperation ve PNC Bank ile iş birliği yapacak olan IBM, önemli bir iş birliğinin altına imza atmış durumda.

IBM’den yapılan açıklamada birliğe önümüzdeki dönemde daha fazla şirketin katılacağına vurgu yapılırken; kurum tipleri arasında sağlık organizasyonları, sağlık sağlayıcıları, girişimler ve teknoloji şirketlerinin yer alacağı belirtildi.

Konuyla ilgili konuşan IBM yöneticisi Barbara Hayes, şunları söyledi:

”IBM kurucu ortaklar arasında yer alıyor ancak herkes bu işte eşit hisseye sahip.”

Hayesi aynı zamanda verilerin doğru bir şekilde yorumlanmasının çok kritik olduğunu ve bunların depo edilmesinin sağlık çalışanları açısından önemli bir şey olduğunu ifade ederken, şunları söyledi:

”Bu birliği, diğer şirketlere de açmak istiyoruz. Farklı teknolojileri bir arada getirerek, onların hali hazırda yaptığı yatırımları daha kısa sürede geri almalarını sağlamak istiyoruz.”

Eski tetkiklerin ve hastanın medikal öz geçmişinin sağlık çalışanları için çok önemli olduğu, bilinen bir gerçek. Bu noktada da bu verilerin başarılı bir şekilde depolanması ve aktif bir şekilde kullanılması çok büyük bir önem taşıyor. Sağlık sektörü, Blockchain’den teknik olarak en fazla fayda görebilecek alanlardan birisi olarak gösteriliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment