Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM ve Columbia Üniversitesi, Birlikte Bir Blockchain Araştırma Merkezi Açıyor

Teknoloji devi IBM, Blockchain konusunda yapacağı atılımlara devam ediyor. Columbia Üniversitesi ile birlikte çalışacak olan dev firma, yeni bir araştırma merkezi açarak Blockchain konusunda nitelikli bir iş gücü yetiştirmek için çaba sarf edecek ve aynı zamanda, Blockchain teknolojisini daha ileri götürmesi muhtemel yolları araştıracak.

Bugün itibariyle açılan merkez, New York’taki Columbia Üniversitesi’nin Manhattan Kampüsü’nde yer alacak ve Blockchain teknolojisi ile ilgili hem akademik hem de teknik anlamda çalışmaların ve araştırmaların yapıldığı bir yer olacak.

Columbia Üniversitesi’nden alanında uzman profesörler ile birlikte IBM’in araştırma görevlileri, bu proje kapsamında birlikte çalışacaklar ve Blockchain ile ilgili eğitim anlamında müfredat ve programların nasıl şekilleneceğine birlikte karar verecekler.

Merkez, aynı zamanda Blockchain girişimlerine yasal anlamda danışmanlık yapıp, onlara destek olacak. Bununla birlikte bu açılacak yeni merkezde, staj imkanları da bulunacağı belirtilirken; sektörüde kendini geliştirmek isteyen öğrencilerin ve diğer isimlerin, bu programlardan faydalanabilecekleri belirtildi.

Columbia Üniversitesi profesörü John H. Coatsworth, bu iş birliği sayesinde Blockchain’in veri paylaşımında kullanılması noktasında ciddi bir artış yaşanacağını ve bunun kendilerini memnun edeceğini belirtti. Coatsworth, şunları söyledi:

”IBM ile öğrencilerimiz ve fakültemiz artık birlikte çalışacak ve önemli fikir teattilerinde bulunacaklar. Bu sayede bu yeni teknolojiyi daha iyi anlayabilecek ve daha iyi yorumlayabileceğiz.”

IBM’in bu hamlesi, üniversiteler bazında Blockchain bazında yapılan son araştırma merkezi hamlesi olarak da dikkat çekiyor. Özellikle başını Amerika Birleşik Devletleri’nin çektiği birçok ülkede, Blockchain ile ilgili araştırmalara yapan ve işin hem teknik hem de akademik boyutuna odaklanan araştırma merkezlerinin sayısı, her geçen gün artmaya devam ediyor.

IBM ile birlikte kripto para piyasasının en büyük şirketlerinden birisi olan Ripple da, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamda, University of Texas’a Blockchain ile ilgili araştırmalarını tamamlaması için önümüzdeki 5 yıl boyunca toplam 2 milyon dolarlık destek vereceğini açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment