Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ICO Sektörü Ölüyor: 2.6 Milyar Dolardan, 65 Milyon Dolara Düşüş!

Kripto para piyasasının belki de en çok gündeme gelen ilk dijital para arzı sektörü, her geçen ayda ölüme bir adım daha yaklaşmakta. Görünüşe göre kripto paralar ile hayatımıza giren fon toplama yöntemi, 2017 yılının şatafatlı günlerini ise çoktan geride bıraktı.

Diar tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, Kasım ayı 2018 yılı için ICO açısından en düşük mali kaynağın sağlandığı ay oldu. Geçtiğimiz ay toplamda 65 milyon ay toplanırken, bu yılın Şubat ayında 2.6 milyar dolar toplanmış ve aylık bazda rekor kırılmıştı. Bunun yanı sıra 2018 yılı içerisinde bütün ICO projeleri çapında toplam 12.2 milyar dolar toplandığı da sektörün nasıl bir çöküş yaşadığının göstergelerinden birisi olarak öne sürülebilir.

SEC Korkusu Hakim

ABD’nin finansal regülatörlerinden birisi olan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), özellikle 2018 yılının başından beri ICO sektörüne göz açtırmamaya yeminli gibi gözüküyor. Bunun yanı sıra ABD dışındaki yetki bölgelerinde de ICO projelerine karşı başlatılan bir kaç girişim, sektördeki yatırımcıyı iyice korkutmuşa benziyor.

Bu yılın ortalarında önemli açıklamalarda bulunan SEC başkanı Jay Clayton, ICO’ların birer menkul kıymet olduğunu belirtmişti. Söz konusu açıklamadan bu yana birden fazla ICO projesinin kapısına kepenk vuruldu ve bunların reklamını yapan kişiler bile SEC tarafından çeşitli cezalara çarptırıldı.

Bunun yanı sıra sadece geçtiğimiz ay bile, Airfox ve Paragon firmaları, firma başına 250.000 dolarlık cezaya çarptırılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment