Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ICO Tartışması: ABD’deki Bir Savcı SEC’in Kararına Karşı Çıkıyor

ABD Kaliforniya Güney Bölgesi Savcısı Gonzalo Curiel, Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından bir ICO ile ilgili alınmış karara karşı çıktı.

Menkul Kıymet…Değil

ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), bundan bir süre önce Blockvest tarafından düzenlenen ICO’nun özünde bir menkul kıymet olduğunu açıkladı.

ABD’deki savcılardan Gonzalo Curiel ise SEC’in bu kararına karşı çıktı. Savcının açıklamalarına göre SEC, söz konusu ICO’nun neden menkul kıymet olarak sayıldığına dair geçerli bir açıklama sunmadı.

ABD’deki yetkililer bir ürünün menkul kıymet olup olmadığını anlamak için neredeyse 70 yıldır aynı kriterlere göz atıyorlar. Bunlardan biri de o ürünün yatırımcılara kar vaat edip etmediği. Savcı Curiel, Blockvest tarafından üretilen tokenların tam olarak “kar vaat edip etmediği” konusunda biraz kararsız.

SEC’in açıklamalarına göre Blockvest yatırımcıların ilgisini çekebilmek için Blockchain Borsa Komisyonu gibi kurmaca kuruluşlardan onay aldığını öne sürüyor. Ancak hükümette herhangi bir yetkisi olmasa da böyle bir kuruluş gerçekten var.

Blockvest’ten Açıklama

Blockvest yöneticileri, bu tokenın yalnızca bir borsada denenmek için üretildiğini belirtiyorlar. Ayrıca yöneticilerin açıklamalarına göre ICO’ya yatırım yapan kişilerin büyük bir kısmı kendi arkadaşları.

Blockvest yetkilileri düzenledikleri ICO’da 2 buçuk milyon dolar civarında yatırım almayı hedefliyorlardı. Bu konu hakkında da cevap veren yetkililer; bu hedefin çok iyimser olduğunu, bu hedefi toplayabilmek için yalnızca tek bir yatırımcıya bel bağladıklarını belirtiyorlar.

Şunu belirtmek gerekiyor ki savcıdan gelen bu itiraz Blockvest’in menkul kıymet olarak sınıflandırılmayacağı anlamına gelmiyor. SEC, şirket hakkındaki görüşlerini savunmaya devam ediyor.

Savcı ile SEC arasında yaşanan bu anlaşmazlık mahkemeye taşındı ve Blockvest’in varlıkları an itibariyle dondurulmuş durumda.

Blockvest’in menkul kıymet üretip üretmediği sorusu ancak ilerleyen zamanlarda cevaplanabilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment