Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ICO’lar Adım Adım Ölüme Yaklaşıyor – STO’lar Aranan Alternatif Çözüm Olabilir Mi?

Bitcoin ve diğer kripto para birimleri, 2017 yılı içerisinde devasa bir patlama yaşayarak, aslında etkisi daha sonra fark edilecek bir kaç unsuru gölgelemiş oldu. İlk dijital para arzı (ICO) olarak bilinen ve kripto para birimleri ile fon toplamaya dayanan yöntem, en hareketli yıllarından birisini yaşadıktan sonra, 2018 yılında birbiri ardına gelen regülasyonlarla ‘ölüme’ çok yaklaştı.

Milyarlarca dolarlık fonlamaların ardından bir çok projenin dolandırıcılıktan ibaret olması veya vaat ettiklerini yerine getirememesi, dünyanın dört bir yanındaki regülatörlerleri harekete geçirdi ve ICO’lara karşı ciddi bir ‘cadı avı’ başlatıldı. Bir çok uzmana göre ise, ICO’ların yerini alacak yeni bir yapı şimdiden kendini göstermeye başladı bile.

STO’lar, 2019 Yılının İlgi Odağı Mı Olacak?

Menkul kıymet token arzları olarak da bilinen STO’lar, şimdiden Nasdaq gibi önde gelen finansal kurumların ilgisini çekmeye başladı bile. Uzmanlar ise bu yolla tokenleştirilmiş varlık piyasasının, 2027 yılına kadar 24 trilyon dolarlık devasa bir piyasa haline dönüşeceğini ifade etmekte. ICO’lara kıyasla, bir çok regülasyon ve regülatör ile uyumlu olan menkul kıymet token arzları, hisse senetleri, tahviller, taşınmaz mülkler, sanat eserleri ve buna benzer bir sürü varlıkla desteklenebilmekte olup, gerçek anlamda parlak bir gelecek vaat etmekte.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Coinbase’in COO’su Asiff Hirji de, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamasında, konu hakkında şunları ifade etmişti:

”Coinbase, ABD’deki SEC’in ve FINRA’nın gözetimi ve onayı altında, blockchain tabanlı menkul kıymet arzı konusunda onay alma çalışmalarına başladı. Sonuç olarak, mevcut menkul kıymet tiplerini tokenleştirebileceğimiz bir dünyayı gözümüzde canlandırabiliriz.”

Görünüşe göre STO piyasası, şimdiden bir çok kurumun radarına takıldı ve ICO’ların ölüme adım adım yaklaşması ile, 2019 yılı STO’lar için oldukça güzel bir yıl olma ihtimaline sahip.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment