Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: FBI, Şaibeli QuadrigaCX Kripto Para Borsası Hakkında Soruşturma Başlattı!

QuadrigaCX kripto para borsası şüphesiz 2019 yılına damga vuran olaylardan birisi olarak anılacak. Borsanın CEO’su Gerald Cotten’in ani vefatı sonrası borsanın müşterilere ait fonları konusunda birçok sıkıntı yaşanmış ve milyonlarca dolarlık fon, CEO’nun vefatı yüzünden erişilemez bir hale gelmişti.

Kripto para borsası hakkında yasal süreç çoktan başladı ve davacılar için tek bir yasal temsilci ataması da yapıldı. Bunun yanı sıra her geçen gün konu hakkında çıkan yeni haberler, kripto para borsasının başka platformlarda değişik depolama cüzdanları bulunduğunu gözler önüne sermekte.

Önde gelen kripto para borsalarından birisi olan Kraken CEO’su Jesse Powell de geçtiğimiz günlerde bu olaya parmak bastı ve hem FBI yetkililerinin, hem de Kanada Kraliyet Atlı Polisi yetkililerinin kendisiyle iletişime geçtiğini dile getirdi. Powell’in iddiasına göre iki kurumun yetkilileri de QuadrigaCX platformuna tam olarak ne olduğunu tespit etmeye çalışıyor.

Powell bunun yanı sıra Fortune ile yaptığı bir röportajda QuadrigaCX CEO’su Cotten’in 136 milyon dolarlık fonu soğuk depolama cüzdanına göndermiş olduğuna inanmadığını ve bunun yerine bunu çeşitli cüzdanlarda böldüğüne inandığını vurguladı. Powell açıklamasının devamında kendilerine QuadrigaCX olayı ile ilgili aktarılacak bilgilerin 100 bin dolara kadar ödüllendirileceğini ve bu bilgilerin kolluk kuvvetleri ile paylaşılacağını da belirtmişti.

Powell direkt olarak FBI ve Kanada Kraliyet Atlı Polisi ile kendisinin iletişime geçmediğini, ancak Kraken’in yasal biriminin bu durumu doğruladığını belirtti. Eğer FBI gerçekten de duruma el attıysa QuadrigaCX kripto para borsası olayında çok yakın zamanda yeni şok edici gelişmeler ile karşı karşıya kalabiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment