Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: Güney Koreli İnternet Devi Kakao, Mesajlaşma Uygulamasına Kripto Para Cüzdanı Entegre Edecek!

18 Mart tarihinde Fnnews kaynağı tarafından yapılan habere göre, Güney Kore’nin en büyük ve dünyanın sayılı büyük internet şirketlerinden birisi olan Kakao, kendi mesajlaşma uygulaması KakaoTalk programına bir kripto para cüzdanı entegre edecek.

Söz konusu habere göre Güney Koreli internet devinin 44 milyon kullanıcıya sahip KakaoTalk uygulaması söz konusu kullanıcılara direkt olarak eşler arası kripto para alım satım işlemi fırsatı sunacak. Haberin devamında Kakao’nun iştiraki olan Ground X firmasının kendi blockchain platformunu piyasaya sürmesinden sonra kripto para cüzdanı entegrasyonuna geçiş yapacağı belirtilmekte.

Bloomberg kaynağının aktardığına göre ise Ground X firması geçmişte 90 milyon dolar toplamasından sonra yeni bir ICO daha başlatacak ve 90 milyon dolar gibi bir fon daha toplayacak. Güney Koreli internet devi daha önce yapay zeka ve blockchain gibi teknolojilere 57 milyon dolarlık bir harcama yapmıştı.

Başka bir teknoloji ve internet devi olan Samsung da geçtiğimiz Şubat ayında kendi Galaxy S10 amiral gemisi akıllı telefonunda entegre bir kripto para cüzdanı sunacağı iddiasıyla gündeme gelmiş ancak bunları reddetmişti. Geçtiğimiz tarihlerde ise Samsung resmen söz konusu kripto para cüzdan entegrasyonunu onayladı ve Blockchain Keystore isimli ürününü tanıttı.

Bundan önce de New York Times kaynağı sosyal medya devi Facebook’un bir kripto para projesi üzerine çalıştığını ve bütün Facebook ürünlerinde kullanılacak stabil koin üretmenin peşinde olduğunu duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment