Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: HitBTC Bitcoin Borsası, Beklenen Gün Öncesinde Müşterilerin Hesaplarını Dondurdu!

Kripto para sektöründe oldukça bilinen bir Bitcoin borsası HitBTC, bir kaç kaynağın iddiasına göre yaklaşan yıllık proof of keys etkinliği öncesinde müşterilerin fonlarını dondurdu.

PEDXS isimli bir Reddit kullanıcısı tarafından açılan ve  para çekme isteğinin engellenmesi üzerine gönderilen bir maili içeren gönderi, söz konusu Bitcoin borsasına karşı yapılan ilk iddialardan birisi. Kullanıcı, 6 ay önce hesabının askıya alındığını ve bunun üzerine attığı 40+ mail ile sonunda hesabını aktif hale getirmeyi başardığını ve HitBTC’nin kendisine ”başka bir otomatik kısıtlama yapılmayacağı” sözünü verdiğini vurguladı.

Aylar boyunca günlük trade yaparak toplam bakiyesini bir kaç BTC’ye çıkardığını vurgulayan kullanıcı, proof of key etkinliğinin yaklaşması ile HitBTC’nin batmış olabileceğinden şüphelenip BTC’lerini çekmeye çalışmış ve yine para çekim işlemlerinin engellendiğini, hesabının ise dondurulduğu gerçeği ile karşılaşmış. Attığı maillere otomatik cevaplar verildiğini belirten kullanıcı, diğer Reddit kullanıcılarını uyarmak için böyle bir gönderi açtığını da belirtmekte.

Başka bir Reddit kullanıcısı LOOKATMYIQ ise, para çekme taleplerine karşı herhangi bir şey elde edemediğini vurgulamakta:

”Günler önce KYC için gerekli bütün evrakları ve kanıtları sundum ve destek ekibi şimdi bana sıcak davranmıyor. Dolandırıldım mı? Yıllardır bir çok borsada kripto alım satımı yapıyorum ve benim fonlarım hiçbir zaman böyle bir uyarı olmadan dondurulmamıştı.”

Proof of Keys, ünlü Bitcoin yatırımcısı Trace Mayer tarafından bütün kripto para traderlarına, herhangi bir borsadaki veya aracı platformdaki kripto para birimlerini her Ocak ayının 3’ünde çekmelerini istediği bir gün ve etkinlik olarak biliniyor.

HitBTC tarafından konu hakkında hiçbir bilgilendirme ise hala yapılmadı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment