Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddialara Göre Google ICO Reklamlarını Hedef Alıyor

ICO sektöründe çalışan birkaç şirketin iddiasına göre Google, ICO reklamlarını olabildiğince kısıtlamaya çalışıyor. Bundan birkaç ay önce Facebook da hem Facebook hem de Instagram üzerinde yayınlanan kripto para ve ICO reklamlarını yasaklamıştı.

Google kripto paralara ve ICO’lara yönelik tutumunda herhangi bir resmi değişiklik yapmadı ancak ICO sektöründe çalışan birkaç şirket, Google’a ait platformlar üzerinde yayınladıkları reklamlarda ciddi performans düşüşü görüldüğünü iddia ediyor.

ICO reklamları alanında uzmanlaşmış olan anonim bir şirket yakın zamanda Finance Magnates‘e reklamlardan aldığı verimi gösteren bir rapor gönderdi. Rapora göre şirketin Google Adwords üzerinden son 2 günde yayınladığı reklamların tıklanma oranında %99 oranında düşüş var. Reklamlardan aldığı verimde ciddi bir azalma gören şirket tek sorunun bu olmadığını iddia ediyor. Şirket, Google’a ait platformlarda reklam yayınlamak için yaptıkları başvuruların da artık “kısıtlı” onay aldığını iddia ediyor.

Bazı şirketler ise ICO’lar ile alakalı reklam yayınladıkları için Adword hesaplarının askıya alındığını iddia ediyorlar.

Kanun Yapıcılar Google’ı Baskı Altında Bırakıyorlar

Geçtiğimiz ay Manitoba Menkul Kıymet Komisyonu’nun kıdemli araştırmacısı, Kanada İkili Opsiyon Timi’nin ise başkanı olan Jason Roy, Facebook’un kripto para reklamlarını yasaklama kararını epey övmüş ve Google’ın da buna benzer bir adım atması gerektiğini söylemişti. Roy:

“Kanada İkili Opsiyon Timi ve FBI, Facebook’a bu gibi reklamların insanları nasıl mağdur ettiklerini anlattı. Google ile de konuşuyor, benzer tartışmalar yürütüyoruz ve Google’dan da buna benzer bir adım bekliyoruz. Google’ın da özellikle ikili opsiyon, ICO ve kripto para gibi isimlere odaklanmasını ve benzer bir politika izlemesini umuyorum.” şeklinde konuştu.

Roy sözlerine şöyle devam etti:

“Çeşitli ICO’ların, tokenların ve delice tekliflerin sayısında bir patlama oldu. Yüklü miktarlarda paralar toplayan ICO’lar görüyorsunuz ve bazen bu ICO’ların ardında hiçbir şey olmuyor. Ancak kamu mensupları bu gibi şeylere para dökmeye bayılıyorlar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment