Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IDEX’in Son Hamlesinin Ardından Anonim İşlem Yapabileceğiniz 4 Borsa

IDEX borsasının KYC ve AML süreçlerini uygulamaya koymaya başlamasının ardından, bazı kripto para traderları, borsa değiştireceklerini belirtti. Anonimlik ve gizlilik sunan ve hiçbir kimlik bilgisi istemeyen merkezi olmayan kripto para borsası IDEX’in, bu özelliğinden vazgeçmesinin ardından sizler için IDEX’in alternatifi olabilecek 4 ayrı borsayı inceledik.

Ethfinex Trustless

Platformun başındaki isin olan Will Harborne, kullanıcıların müsterih olmasını isterken, hiçbir şekilde KYC ve AML prosedürlerine girmeyeceklerini ifade ediyor. Borsada ERC20 tokenleri Ethfinex ve Bitfinex’den gelen likiditeyi kullanıyor.

Openledger DEX

Bir önceki Ethfinex Trustless’ın aksine Ethereum merkezli olmyan bu borsada, EOS ya da BTC gibi alternatifler listelenebiliyor. Merkezi olmayan borsanın IDEX’in hacmine ulaşması kısa vadede pek mümkün görünmese de, yine de bazı ulusal paraların bulunması da büyük bir artı olarak ön plana çıkıyor.

Kybet Network

Onchain likidite protokolünü kullanarak Metamask gibi ara yüzleri entegre eden platform, KYC ve AML süreçlerine bağlı kalmaması ile gizliliğe önem veren ve ‘ifşa olmamak’ isteyen traderlar için iyi bir alternatif olabilir.

Forkdelta

IDEX’den önce var olan borsa, IDEX’in yaşadığı dönüşümün ardından pazarda oluşan boşluğu gidermek için bir alternatif olarak öne çıkıyor. 24 saatlik hacimlere, kullanıcı sayılarına ve diğer verilere bakıldığında ise, borsanın bu noktada ciddi bir başarı yakaladığı görülüyor. Forkdelta da, bu noktada önemli bir alternatif olarak traderlara hizmet vermeye aday.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment