Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İki Büyük Firma Birleşti, Dev Madencilik Tesisi Geliyor

Amerika merkezli kripto para firması Whinstone US ile, Almanya merkezli madencilik firması Northern Bitcoin AG birleşme kararı aldı. Alınan karar ile birlikte Amerika’nın Teksas eyaletine yaklaşık 100 dönümlük bir madencilik tesisi kurulacak.

İki firma, kapasitesi bir gigawatt’a kadar çıkması planlanan bir madencilik firması açacaklarını ve bu firmanın, dünya genelindeki en büyük madencilik tesisi olacağını, Pazartesi günü yaptıkları açıklama ile duyurdu.

Amerika merkezli olan Whinstone firması, şu anda kendi madencilik çiftliklerini İsveç, Amerika ve Hollanda’da işletiyor. Öte yandan birleşmenin aktörü olan bir diğer firma Northern Bitcoin ise, şu aşamada Norveç’te kendi madencilik firmasını yönetiyor.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Northern Bitcoin AG CEO’su Mathis Schultz, şunları söyledi:

”Bu anlaşma ve birleşme ile birlikte, madencilik sektörünün tepesine çıkma planlarımız daha da büyük bir hız kazanacak. Bu yeni ekibimiz sayesinde, hızla büyüyen bu alanda lider olmayı amaçlıyoruz.”

Tesisin 57 futbol sahası büyüklüğünde olacağı belirtilirken, Teksas’ın da lokasyon olarak seçilmesi dikkat çekti. Otoriteler, Teksas bölgesinin yavaş yavaş sektörün yeni madencilik merkezlerinden birisi olmaya başladığı yönünde yorumlar yapıyor. Bilindiği gibi daha önce Bitmain de, Teksas’da bir tesis açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment