Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İki Kripto Projesinden Solana Uygulamaları İçin Yeni Ortaklık

Injective (INJ) ve Eclipse, Solana (SOL) tabanlı uygulamaları Cosmos (ATOM) ekosistemine taşıyacak olan “Cascade” adlı bir rollup zincirini hayata geçirmek için ortaklık kurdu.

Cosmos tabanlı blockchain Injective ve uygulama geliştirme şirketi Eclipse, Solana uygulamalarının daha geniş bir kripto ekosistemine erişimi için Cascade adında bir rollup zinciri başlatıyor. Bu yeni proje sayesinde uygulamalar Solana’dan Cascade’ye taşınabilecek ve Cosmos ekosistemi genelinde kullanılabilecek. Atılan bu yenilikçi adım Injective’in yerel token’ı INJ fiyatına da olumlu yansıyarak %16’lık lik bir yükselişi tetikledi.

Blockchain üzerinde yapılan bir dizi işlemi tek bir işlem olarak birleştiren bir ölçeklendirme çözümü Rollup, aynı zamanda blok işleme hızını artırır ve işlem ücretlerini düşürür.

Bu atılım özellikle Solana ekosistemi için önem taşıyor. Halihazırda Solana uygulamaları Rust programlama dili ile yazıldığı için birçok blockchain ile entegre çalışamıyor ve kendi ekosistemi içinde sınırlı kalıyor. Fakat böyle bir entegrasyon sayesinde geliştiriciler, Solana tabanlı uygulamaları Rust dili ile uyumlu Cascade’e taşıyabilecek ve çok daha geniş bir kripto kitlesine erişebilecekler.

Injective Labs CEO’su Eric Chen konu hakkında açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bu, Solana geliştiricilerine uygulamalarını Injective’de dağıtmak için yetki vermekle kalmayacak, aynı zamanda en iyi Web3 uygulamalarını tek bir kompakt ağda deneyimleme fırsatları yaratacak.

CoinGecko verilerine göre haber akışının etkisiyle %15 yükseliş sergileyen INJ, 4,25 dolar seviyesinden 4,87 dolara kadar yükseldi. INJ yazım esnasında 4,79 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!