Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İlaç Devi Merck’den Yeni Bir Blockchain Patenti

İlaç sektörünün en büyük devlerinden birisi olan Merck, Blockchain teknolojisi ile saptanabilen bir gerçeklik ispatı sistemi için patent aldı.

Dünyanın en eski ilaç firması olan Alman devi, yapay zeka ve Blockchain teknolojilerinin yardımı ile, bazı fiziksel objelerin benzersizliğini ve gerçekliğini test edecek sistem ile Amerikan Patent ve Marka Ofisi’nden onay alırken, konu ile ilgili yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

”Bu yeni teknoloji, yapay zeka kullanarak, fiziksel objelerin, Blockchain aracılığı ile oluşturulmuş ‘dijital parmak izlerini’ saptayacak.”

Firmaya göre bahsedilen dijital parmak izleri kimyasal imzalar, DNA ve görüntü paternleri olacak.

Bahsedilen sistemin, Merck’in kullandığı ürün tedarik zincirlerinde de güvenliği arttıracağını ifade eden firma, bu sayede çok daha rahat bir süreç olacağını ön görüyor. Bu teknolojinin ise, firmanın araştırma ve geliştirme birimi olan Merck’s Innovation Center’dan çıktığı belirtiliyor.

Özellikle ilaç sektöründe karlılık ve kötü niyetli emeller birleşince, son dönemde sahte ilaç sektörünün pazar payı çok artmış durumda. Dünya Sağlık Örgütü’nün raporuna göre, şu anda yasa dışı sitelerde satılan ilaçların yüzde 50’si sahte.

Bu noktada sahte ilaç ile de ciddi bir mücadele içine giren ve ilaç kalitesi konusunda sıkı bir tutum izleyen firma, bu alanda da Blockchain teknolojisinin benzersiz nimetlerinden faydalanmak istiyor. Bakalım, tüm bu çalışmalar Merck ve tıp sektörüne yeni bir şeyler katabilecek mi?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment