Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İlk 100 Kripto Paranın Yüzde 60’ı ‘Çöp’

Invest in Blockchain isimli bir internet sitesi tarafından kaleme alınan yazıda, ilk 100 sırada bulunan koinlerin sadece 36 tanesinin gerçekten bir ürün üzerine çalıştığı ortaya konuldu.

Yazarlar; araştırmayı yaparken kripto para projelerini çeşitli açılardan değerlendirdi. Buna göre, koinin yol haritası ve geliştirici ekibin yaptıkları başta olmak üzere, fiyatlar ve mevcut piyasa durumu gibi kriterler de göz önüne alındı.

Özellikle de yazarlar, ekiplerin verdiği ürün sözlerini tutup tutmadığına çok ciddi yer ayırdı ve bu noktada da ciddi bir deformasyon olduğu sonucuna vardı. Örneğin bir merkezi olmayan uygulama platformu vaad eden geliştiricilerin bunu yapmamasının projenin hanesine bir eksi olarak yazıldığını belirtti.

Bu noktada aralarında Bitcoin, Binance Coin, Ethereum ve Bitcoin Cash gibi projelerin listede yer aldığı görülürken, Dash gibi projeler de listede yer almadı. Ayrıca EOS’un da projede yer almaması dikkatlerden kaçmadı.

Listede yer alan koinler şu şekilde:

”0x Protocol, Ardor, Augur, Bancor, Bat, Bibox Token, Binance Coin, Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitshares, Bytecoin, Decred, Ethereum, Golem, Huobi Token, Komodo, Kucoin Shares, Kyber network, Litecoin, Loom Network, Monero, Nano, Neo, Pivx, Polymath, Pundi X, Qtum, Ripple, Siacoin, Steem, Stellar, Tether, Wanchain, Waves, Zcash ve Zencash.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment