Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IMF, Filipinler Merkez Bankası’na Kripto Para Baskısı Yapıyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) kripto para borsalarına yönelik baskısını şimdi de Filipinler içerisinde göstermeye başladı. IMF tarafından gönderilen bildiride ve “tavsiye yazısı”nda, Filipinler Merkez Bankası’nın sınır ötesi kripto para işlemleri hakkında veri toplaması gerektiği vurgulanıyor.

IMF Kripto Para Borsalarına Olan Baskıyı Arttırdı

30 Aralık tarihinde yayınlanan teknik bildiride, kripto para birimlerinin makro-ekonomik açıdan istatistiklerinin çıkartılabilmesi için Filipinler’in bu adımı atmasının özellikle son günlerde onay verilen borsalardan sonra zorunlu olduğu ifade ediliyor:

“Filipinler kripto para birimleri için önemli bir piyasaya olabilir ve Filipinler Merkez Bankası yakın zamanda üç sanal para birimi borsasına daha lisans vererek bunların sayısını 10’a çıkarttı. Borsalardaki hacmin ve alım satım işlemlerinin takip edilmesi, makro-ekonomik istatistiksel bilgiler açısından büyük bir önem arz ediyor.”

IMF’nin istediği veriler arasında kripto para borsalarının her çeyrek dönemde ne kadar para topladığı veya ne kadarlık hacme ulaştığı da yer alıyor. Filipinler Merkez Bankası ise yakın zamanda onay verdiği kripto para borsalarının sayısını arttırsa da, kripto para birimlerini olası birer risk olarak tanımlamayı sürdürüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment