Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ING Bank, Blockchain Firması R3 İle Beş Yıllık Anlaşma İmzaladı

Türkiye içerisinde de hizmet veren bankacılık devi ING, blockchain tabanlı yazılım firması R3 ile, R3’ün ticari blockchain platformu Corda Enterprise’yi kullanmak için beş yıllık bir anlaşma imzaladığını duyurdu.

Söz konusu anlaşma gereği ING küresel bir şekilde Corda Enterprise platformuna erişim sağlayacak ve üretime hazır CorDapp’leri (Corda üzerindeki merkeziyetsiz uygulamaları) çeşitli alanlar ve sektörlerde kullanacak. Söz konusu merkeziyetsiz uygulamaların kullanılabileceği alanlar arasında finans, kimlik, sigortacılık ve sermaye piyasaları gibi sektörler yer alıyor.

ING yetkilisi Annerie Vreugdenhil konu hakkında yaptığı açıklamasında, uzun süredir R3 ile olan beraberliklerinin ve deneme sürecinin, kesinlikle R3’ün en olgun kurumsal düzeyde DLT (dağıtık defter teknolojisi) çözümü sunduğuna kanaat getirmelerine neden olduğunu ve bu yüzden finansal hizmet endüstrisinin ihtiyaçları için R3’ü tercih ettiklerini belirtti.

Söz konusu Corda Network, 16 Ocak tarihinde resmi olarak piyasaya sürülmüştü. R3 bunun öncesinde Corda’yı geliştirmek için gerek kamu gerek özel 300’den fazla firma ile ortaklık imzalamış ve ciddi anlamda gelişme kat etmişti. Özellikle kurumsal müşterilere yönelik üretilen platform, kimlik doğrulama ve gizlilik koşulları sayesinde, katılımcıların kendi kurumları içerisinde gizli bir ekosisteme sahip olmalarına veya ticari ortaklarla hep beraber bir ekosistem kurmalarına olanak sağlayıp, onaylı taraflarla etkili bir şekilde veri paylaşımı yapılabilmesini ve Corda topluluğu arasındaki işbirliğinin arttırılabilmesini mümkün kılacak.

Corda ağına katılan firmalar arasında Japon devi SBI Holdings de bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment