Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ING Bank, Blockchain Odaklı Yeni Sistemini Tanıttı

Dünyanın en önemli bankalarından birisi olarak gösterilen ING Bank, Blockchain odaklı gizlilik çözümleri konusunda yaptığı çalışmaları bir nihayete erdirmeyi başardı. Bankadan yapılan açıklamaya göre, zero-knowledge temelli bir sistemin kullanıma girdiği ifade edildi.

Hollanda merkezli banka, uzunca bir süredir Blockchain odaklı gizlilik sistemleri üzerinde çalışmalar yapıyordu. Yapılan açıklamada,bu sistemin artık ING Bank kullanıcılarının hizmetine sunulduğu açıklandı.

ING Bank’ın bu sistemini, temel bir örnekle açıklayan yetkililer, şu ifadeleri kullandı:

”Zero knowledge odaklı sistemimiz artık kullanıma geçti. Diyelim ki artık Mortgage kredisi almak istiyorsunuz. Banka sizden gelirinizi talep ettiğinde, bunu net olarak vermeyi tercih etmezseniz, sadece belirli bir maaş aralığını seçebileceksiniz. Böylece kişisel verileriniz biraz daha da fazla olsa, güvende kalacak.”

Bu sistemin diğer zero knowledge sistemlerine göre daha hafif olduğu ve Blockchain üzerinde implante edildiği takdirde, çok daha hızlı ve efektif bir şekilde çalışacağı açıklandı.  Aynı maaş gibi, Müşterini Tanı (KYC) süreçlerinde de müşterinin yaşadığı yer net olarak bilinmeyebilecek. Müşteriler, bunun yerine yaşadıkları kıtayı ya da bölgeyi söyleyerek kendi verilerini ekstra bir korumaya almış olacak.

ING Bank inovasyon sorumlusu Annerie Vreugdenhill de yaptığı açıklamada bu sistemin, bankanın Blockchain entegrasyonunun ilk aşaması olduğunu ifade ederken, yakın dönemde de DLT ile veri güvenliğinin nasıl mümkün olacağına ilişkin gerekli hamlelerin yapılacağını kamu oyu ile paylaştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment