Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiliz Finans Uzmanı, Facebook’u Sahte Kripto Para Reklamları Sebebiyle Dava Edecek

İngiliz finans camiasının önde gelen isimlerinden olan Martin Lewis, Facebook’u kendi resmini ve ismini yasa dışı olarak kullanan reklamları yayınlaması sebebiyle dava edeceğini açıkladı.

Konuyla ilgili kaleme aldığı blog yazısında değerlendirmelerde bulunan Lewis, Facebook’un geçtiğimiz yıl boyunca kendi isminin ve yüzünün bilgisi dışında kullanıldığı 50’den fazla reklamı sitesinde yayınladığını belirtirken, bunun kendi itibarını haksız yere zedelediği görüşünü savundu. ”Bitcoin Code” ya da ”Cloud Trader” gibi başlıklar atılan reklamları veren firmaların genelde Avrupa Birliği dışı ülkelerde yerleşen ikili opsiyon firmaları olduğunu ve bunların da ekonomik açıdan tehlike arz ettiğini belirten Lewis, şunları söyledi:

”Facebook’a defalarca söyledim. Ben herhangi bir reklam çalışmasında yer almıyorum. Benim ismim ya da resmimi kullanan hiçbir reklama bu yönde bir izin vermiyorum. Buna dikkat etmeleri ve böyle reklamları yayınlamalaları için kendiler ile de konuştum. En azından bana doğruluğunu bana sorsunlar istedim ancak bunu da yapmadılar. Bunu yapmaları gerekirdi çünkü ben finans deyince insanların aklına ilk gelen isimlerden biriyim.”

Dönem dönem Facebook’un zor da olsa kendisi ile reklamlar konusunda iletişime geçtiğinin de altını çizen Lewis, buna karşın çoğu zaman bu reklamların kaldırılma süreçlerinin uzayıp gittiğini ve bunun da itibarına zarar verdiğini söyledi. Lewis, şöyle konuştu:

”Bazen bana rapor verdiklerinde dahi reklamın gösterimden kalkması bir ila iki hafta arası bir süreyi buluyordu. Daha sonra bir şekilde bu reklamcıların reklamlarını engelliyorlardı ancak bir süre geçince tüm döngü yeniden başa sarıyordu.”

Hatırlanacağı üzere Facebook, dolandırıcılık ve sahtekarlık vakalarının artmasını gerekçe göstererek kripto para ve ICO reklamlarını yasaklamış ve dolandırıcıların işini iyice zorlaştırmayı planlamıştı.

Aynı şekilde Google da, kripto para ile ilgili reklamları Haziran 2018’den itibaren yasaklayacağını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment