Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiliz Futbol Kulübü Satılığa Çıktı: Taraftarlara Dijital Token Dağıtılacak

İngiltere’de Championship’te mücadele eden Watford FC, kulübün %10’luk payını taraftarlarına ve diğer yatırımcılara satacak.

Premier Lig’in eski takımlarından Watford FC, yılın ilk altı ayında 66,2 milyon sterlin gelir elde etti. 175 milyon sterlin değerlemesi olan kulüp, bunun %10’unu 17,5 milyon sterlin karşılığında satılığa çıkardı. Hisse başına fiyat, 12,44 sterlin olarak belirlendi.

Kulüp, buradan topladığı sermayeyi özellikle kadrosunu genişletmek ve kulüp markasını büyütmek için kullanacak.

Satış işlemi, yatırım platformu Republic’in Avrupa’daki kolu Seedrs aracılığıyla gerçekleşecek. Asgari yatırım bedeline göre Seeds aracılığıyla dört, Republic araclığıyla sekiz lot alınması gerekecek.

Taraftarlar dijital token alabilecek

Yatırım yapan taraftarlar, kulübün yönetiminde söz sahibi olmayacak. Taraftarlar, tercih etmeleri halinde dijital hisse senetlerinin yanı sıra dijital token alarak bu tokenları özel tekliflerden yararlanmak için kullanabilecek.

Watford FC, ayrıca ilerleyen süreçte bu tokenları piyasaya da sürmeyi planlıyor.

Watford FC Başkanı Scott Duxbury, “Planlarımızı yerine getirebilmek, Watford FC’nin büyümesine yardım edebilmek için sürekli yeni yollar arıyoruz ve dijital pay yoluyla taraftarlar dahil olmak üzere pek çok farklı yatırımcıya gerçek bir sahiplik payı veren ilk büyük İngiliz futbol kulübü olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!