Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere, Kripto Para Reklamlarına Yeni Düzenlemeler Getiriyor

İngiltere yaptığı bir açıklamada kripto para reklamlarını diğer geleneksel finans ürünleriyle uyumlu hale getirmek için bir dizi düzenleyici, güçlendirici kurallar belirleyeceğini açıkladı.

İngiltere hükümeti resmi web sitesi üzerinden “düzenlemeler yanıltıcı kripto para reklamlarına ilişkin kuralları güçlendirecek” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Hükümetin çıkarmayı planladığı yasa tasarısı kapsamındaki içerik başlıkları şunlardır;

  • Yanıltıcı kripto varlık promosyonlarını ele almak,
  • Reklamların adil ve net olduklarından emin olarak, diğer finansal reklamlarla uyumlu hale getirmek,
  • Yeni kurallar, inovasyonu teşvik ederken tüketicinin korunmasını artırmak.

İngiltere’nin araştırmalarına göre kripto para birimlerinin popüleritesi ve küresel anlamda yayıldığı alan arttıkça ülkedeki kullanım sayısında da artış gözlemlenmektedir. Şu an için ülkede 2.3 milyon kişinin kripto para birimine sahip olduğu tahmin edilmektedir. Ayrıca araştırmada elde edilen bir diğer bilgi ise kullanıcıların giderek kripto paranın ne olduğu hakkındaki bilgilerinin azalıyor olmasıdır. Bu nedenle İngiltere, yeni gelişen küresel finans dünyası ürünü kripto paraların, bilinçsiz kullanıcılar açısından bakıldığında, yanlış ve kötüye yorulmaya müsait hale gelebileceğini düşünmektedir.

Maliye Bakanı Rishi Sunak, yeni güçlendirici düzenlemelerle ilgili şunları söyledi:

“Kripto para varlıkları, insanlara yatırım yapmak için yeni yollar sunarak heyecan verici yeni fırsatlar sağlayabilir, ancak tüketicilere yanıltıcı iddialarla ürünler satılmaması önemlidir. Tüketicilerin korunmasını sağlarken aynı zamanda kripto varlık piyasasının yeniliğini de destekliyoruz.”

Yayımlanan bu yeni mevzuat, İngiltere hükümetinin kripto para birimlerini finansal promosyonlar kapsamında ele alması anlamına gelmektedir.

Geçtiğimiz yıl sonlarına doğru İngiltere bir dizi düzenleyici önlemler dahilinde Coinbase, Kraken gibi kripto para platformlarının reklamlarını kısıtladı. Geçen hafta ise İngiltere Reklam Standartları Kurumu (ASA) Crypto.com’un iki reklamını yasakladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!