Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Kripto Paralardan Dijital Hizmet Vergisi Almayı Planlıyor

İngiltere’nin kripto varlık sektörünü temsil eden CryptoUK, kripto para borsası kullanan yatırımcılara yansıtılması muhtemel olan %2’lik bir vergi uygulanacağı konusunda uyardı.

İngiltere’de vergi kurumu HMRC, yakın zamanda yapılan bir güncelleme ile 28 Kasım’da dijital hizmetler vergisi kapsamına kripto para borsalarını dahil etti. Telegraph haberine göre, Birleşik Krallık’taki kripto para borsaları artık %2 dijital hizmet vergisi ödemek zorunda kalacak ve bu vergi muhtemelen yatırımcılara yüksek işlem ücreti olarak yansıyacak.
Raporda:
Her biri farklı özelliklere sahip çok çeşitli kripto varlıkları bulunuyor. Kripto para birimleri; emtiaları, finansal sözleşmeleri veya parayı temsil etmediğinden, kripto para borsalarının finansal pazarlar için olan muafiyetten faydalanması mümkün değildir.
denildi.

İcra Direktörü Ian Taylor, kripto para birimlerine hisse senedi veya emtia gibi diğer finansal araçlardan farklı davranmanın, kripto sektörüne zarar verdiğini belirtti. İngiltere’nin Finansal Yürütme Kurumu (FCA) tarafından borsalar için getirilen zorlu lisanslama sisteminin ardından getirilecek olan bu vergilendirmenin sektöre ikinci bir darbe vurabileceğini sözlerine ekledi. Ocak ayından bu yana, İngiltere merkezli tüm kripto varlık şirketleri, AML (kara para aklamayı önleme) düzenlemelerine uymak ve FCA’ya kaydolmak zorunda kaldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!