Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Mali Tutum Otoritesi Kurul Üyesi: Bitcoin ve Kripto Paralar Bir Risk Teşkil Etmiyor

İngiltere’nin önde gelen regülasyon kurumlarından olan Mali Tutum Otoritesi (FCA) kurul üyesi Christopher Woolard, geçtiğimiz günlerde Londra’da yapılan bir etkinlikte kripto para birimleri ve bunların bir risk olup olmadığı hakkında açıklamalarda bulundu.

Woolard, özellikle geçtiğimiz yıllarda artış yaşayan kripto para kullanımı sonrası Bank of England, Hazine Bakanlığı ve FCA‘nın bir araya gelip, dağıtık defter teknolojileri ve kripto para birimlerini incelemeye aldığını ancak bunların finansal hizmetlere ciddi bir risk teşkil etmediğini tespit ettiklerini ifade etti.

Kripto para birimlerinin ”tüketicilere, piyasa bütünlüğüne ve finansal suça” taşıyabileceği riskler hakkında konuşan Woolard, şunları aktardı:

”FCA, Hazine ve Bank of England da dahil her kurum, önümüzdeki aylarda bu riskleri engellemek ve yararlı inovasyonun gerçekleşmesini sağlamak için gerekli adımları alacak.”

Woolard bunun yanı sıra İngiltere menşeli işletmelerin ve tüketicilerin önümüzdeki tarihlerde artan bir oranda kripto para birimi kullanacağını da aktardı. Bu yüzden herhangi bir risk teşkil etmeseler de, yine de ‘uyanık’ olunması gerektiğini düşünen kurul üyesi, kullanımın artmasının yararları olmasına rağmen, aynı oranda zararları da bulunduğunu ve tüketicilere verilecek riskin minimum düzeyde tutulması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

FCA’nın bu konuda ilk planı ise düzenleme ve regülasyon kapsamına giren token’leri bulup, bunlarla ilgili işlem yapmak. Bilindiği üzere ABD’nin finansal regülasyon kurumu SEC de, geçtiğimiz günlerde böyle girişime başlamış ve şimdide bir merkeziyetsiz borsa kurucusu ile iki ICO projesine ceza kesmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment