Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Yöneticisi: Kripto paralar sistemik bir önem kazanmadan önce regüle edilmeli

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Finansal İstikrardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe kripto paraların sistemik bir önem kazanmadan önce düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

BoE Finansal İstikrardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe AFME Konferansı’nda yaptığı konuşmasında, kripto paraların geleneksel finansa daha fazla entegre olarak sistemik bir önem kazanmadan önce regüle edilmesi gerektiğini vurguladı.

Cunliffe, düzenleyici çerçevelerin etkili hazırlanması durumunda “güven sarsan çöküş” riskinin azalacağını ve inovasyona yardımcı olabileceğini belirtti. Başkan yardımcısı ana akım piyasalarda işlem gören para ve menkul kıymetlerin tokenize edilmiş temsillerinin, ticaretin her iki bileşenini de tek bir defterde topladığını bu sayede işlerin hızlandığını söyledi.

Bunların dışında özellikle akıllı sözleşme teknolojisinin önemine dikkat çeken Cunliffe, kripto borsalarının birçok faaliyeti akıllı sözleşmeye dönüştürebilme kabiliyetinden bahsederek bu kabiliyetin aracıları azalttığını ve maliyetleri düşürdüğünü ifade etti. Ayrıca başkan yardımcısı daha az aracının sitemi daha esnek bir yapıya kavuşturacağına ve bunun regülatörlerin işlerini kolaylaştıracağına inandığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!